REUTERS

Цей дивовижний ендемік не створює павутину - сигналом про потенційних жертв йому служать легкі коливання водної поверхні, повідомляє ТАСС.

Вчені вирішили назвати новий вид Dolomedes briangreenei на честь видатного американського фізика Брайана Гріна - визнаного фахівця в області теорії струн. Як розповіла глава уряду штату Квінсленд Анастасія Палащук, це ім'я було данt новому представнику загону членистоногих невипадково. "Просто чудово, що цей чудовий павук, життя якого залежить від хвиль, названий в честь людини, яка стала одним з провідних дослідників хвиль Всесвіту в світі", - зазначила вона.

Читайте такожЗ австралійського зоопарку зникла рідкісна промениста черепаха

Відео дня

Глава адміністрації Квінсленда також нагадала, що Грін - один із засновників Всесвітнього фестивалю науки, який цього року вперше проводиться на території австралійського штату.

Утім, крім офіційної наукової назви, у нового павука з'явилося й скорочене ім'я - Брайан. "Він вміє плавати, ковзати по воді і пірнати, - розповів вчений-арахнолог з Музею Квінсленда Роберт Рейвен. - Як правило, цей павук завмирає на водній поверхні і чекає, коли комахи доторкнуться до води. Брайан кидається на свою здобич, схоплює її, паралізує отрутою і топить, після чого повертається до берега і починає поглинати".

Читайте такожУ Тихому океані виявлений новий вид акул, які світяться

За словами фахівця, павук здатний перебувати під водою протягом майже години. Він з легкістю знищує комах, рибу, пуголовків і навіть жабу-агу, яка щонайменше в три рази більше за нього.

Рейвен також повідомив, що квінслендський водоплавний павук "не особливо небезпечний" для людей. "Він мене раз вкусив - це місце трохи поболіло, а потім все пройшло", - розповів він.