photokamchatka.ru

Тому для запобігання масовій загибелі тварин відповідно у регіоні проводяться профілактичні заходи: екологи та єгері прокладають дороги і стежки для звірів, здійснюють їх підгодівлю соковитими кормами, сіном люцерни, буркуну і козлятника, передає Новий день.

Читайте такожГлобальне потепління не призведе до загибелі білих ведмедів: вони врятуються завдяки оленям та гусям - вчені

Як розповідають у департаменті природних ресурсів Курганської області, у цій роботі задіяні єгерські служби та адміністрації державних природних заказників регіонального значення.

Відео дня

У відомстві закликають мисливців з розумінням поставитися до ситуації і суворо дотримуватися правил полювання. До речі, для збереження популяцій диких копитних посилені превентивні заходи, проводяться регулярні рейди з виявлення випадків браконьєрства, посилено контроль за дотриманням природоохоронного законодавства.

Додамо, що інформацію про всі факти загибелі диких копитних в регіоні необхідно направляти в управління з охорони і використання тваринного світу Департаменту природних ресурсів за тел. 43-13-50, або фахівцям управління, що знаходяться в районах.