ianimal.ru

Як стало відомо, всього з моря викинулися 100 дельфіноподібних, але 80 з них ще можна врятувати, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожВ Японії понад 130 дельфінів викинулися на берег (фото)

Короткоплавникова гринда - один з двох видів морських ссавців роду гринд сімейства дельфінових загону китоподібних. Незважаючи на приналежність до сімейства дельфінових, своєю поведінкою вони більше нагадують великих китів.

Відео дня

"Це короткоплавникові китові, і схоже, що вони дезорієнтовані. Раніше вони не викидалися на берег в таких кількостях", - розповів в інтерв'ю ЗМІ місцевий чиновник Раві Кумар.

"Ми звернулися до адміністрації морського парку Маннарскій затоці, а також в департамент лісництва, щоб вони провели розслідування", - сказав представник влади штату.

Дельфіни і кити регулярно, часом цілими зграями, викидаються з моря на берег і гинуть. На даний момент учені не знають справжніх причин таких вчинків, однак, існує декілька теорій.

Згідно з однією з них, тіла загиблих ще у воді особин виносяться на берег течією.

У випадках, коли течією приносить ціле стадо, одним з пояснень прийнято вважати здатність китів кликати один одного на допомогу: один викинутий кит може тягнути за собою ціле сімейство.

Крім того, є й більш спірні теорії. Американський геолог Джим Беркланд, наприклад, допускає, що на тварин впливають найменші зміни в магнітному полі землі, викликані землетрусами, які дезорієнтують їх внутрішню систему звукової локації.