фото: Patrick Reynolds / facebook.com/thedswt

Масаї облили тушу корови, яку з'їли леви, отрутою, після чого восьми левам знадобилася ветеринарна допомога. Двоє тварин не вижили, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

За інформацією спільноти "болотного прайду" у Facebook, однією з загиблих левиць стала 17-річна Бібі - улюблениця натуралістів.

Друга жертва Наурурі й Топозату, можливо, не входила в зоряний прайд, однак її неможливо впізнати, оскільки тіло лева пішло в їжу місцевим гієнам.

Відео дня

Як зазначає натураліст із знімальної групи ВВС, агонізуюча Бібі лежала з піною у рота і задихалася.

Читайте такожУ парках Зімбабве браконьєри отруїли ціанідом 14 слонів

За попередньою інформацією, пастухи-отруйники з'явилися з тушею корови в заповідник Масаї-Мара, після того як леви ймовірно вбили трьох корів із стада масаїв.

Як каже кореспондент ВВС в Найробі, в Кенії регулярно стикаються інтереси масаїв і левів: скотарі не раз кидали великим кішкам отруту, щоб зупинити зменшення домашніх тварин, які йдуть в їжу левам.

Читайте такожОстанньому самцеві північного білого носорога дали цілодобову озброєну охорону

Раніше УНІАН повідомляв, що в кенійському заповіднику Масаї-Мара невідомі отруїли 8 левів, які були героями документальних фільмів ВВС під назвою "Щоденник великої кішки". Відвідувачі заповідника і гіди виявили, що леви хворі, у вівторок вранці. Вони відразу ж повідомили про це владі міста Нарок, у Службу охорони дикої природи Кенії (KWS), а також в благодійну організацію.