Лежбище сивучей. Фото: www.skr.su

Захід проведено за ініціативи організації «ЭкоКамча» 8 і 9 листопада.

Небайдужі змогли добитися дозволу на пікети в районі вулиць Мохова і Читинська у співробітників адміністрації міського округу, повідомляє vostok.today.

Ці місця страйкуючими обрані не спонтанно. Поруч працюють ТОВ «Петропавловськ-Камчатський рибоконсервний завод» і головний винуватець пікету — ТОВ «Рибальська фірма «Алаід».

Відео дня

Компанія веде вивантаження вугілля при порушенні санітарних норм. Через це страждають жителі вулиць Читинська і Якутська, а також червонокнижні сивучі. Рідкісні тварини облюбували Петропавловськ-Камчатський досить давно. Але вугільний пил від роботи риболовецьких фірм викликає у тварин захворювання.

При цьому ТОВ «Алаід» вже штрафували на 500 тисяч рублів за забруднення кам'яновугільної пилом непристосованого для роботи з подібним вантажем причалу. Більш того, співробітники компанії не проводили ніяких дій з придушення кам'яновугільної пилу. Це ще сильніше загострило ситуацію з екологією в районі лежбища тюленів, не кажучи вже про здоров'я людей.

Але незважаючи на штрафи і неодноразові попередження, компанія продовжує вивантажувати вугілля, не дотримуючись необхідних санітарних норм.