Лебеді / Фото УНІАН

Жителька Житомирщини врятувала трьох лебедів, які замерзали на кризі.

Як повідомили УНІАН у пре-службі управління державної екологічної інспекції у Житомирській області, на Житомирщині в  селі Водотиї  Брусилівського району  місцеві мешканці на ставу виявили трьох молодих лебедів, які не змогли відлетіти до місць зимівлі, так як крига  раптово скувала водойму і птахи попримерзали.

Читайте такожГрупа фламінго помилково прилетіла до Сибіру, через холоди їй загрожує загибель (відео)

Відео дня

На ставу, де  знаходились знесилені лебеді, їм загрожувала небезпека: хижі звірі, холод, голод та  браконьєри. Мешканка села  пожаліла птахів і  забрала їх  додому, де вони декілька днів проживали і харчувались разом із домашньою птицею. Селянка відігріла та нагодувала птахів, а потім  повідомила про них сільського голову, який у свою чергу звернувся за допомогою до державної екологічної інспекції у Житомирській області.

На цьому тижні працівники обласної держекоінспекції перевезли лебедів  до Житомирського національного агроекологічного університету, де їм надають належну медичну допомогу.

Лебеді тепер отримали постійне місце проживання: вони займуть свою нішу в екосистемі ботанічного саду університету, де є відповідна водойма та умови, близькі до природніх.