animalreader.ru

Ця нова тварина з'явилося в східній частині Північної Америки протягом останнього сторіччя в результаті природного схрещування койотів і волков, повідомляє "Моя планета". Койоти змушені були мігрувати в цей регіон у пошуках їжі через зміни природного ландшафту під впливом людської діяльності.

Гібрид важить 25 кг, що вдвічі більше койота; у нього великі щелепи і добре розвинені м'язи, що дає йому можливість полювати на оленів. Койвовк однаково добре полює в лісі і на відкритій місцевості. У койвовка 25% ДНК - від вовка. Згідно з дослідженням Хав'єра Монсона з Університету штату Нью-Йорк у Стоуні-Бруку койвовк є домінуючим видом.

Крім того, близько десятої частки генів дісталося койвовку від собак. Це значить, що тварина краще ладнає з людьми, все частіше його можна помітити в міському середовищі. Особливо дивно те, як швидко зростає популяція койвовка. Доктор Роланд Кейс з Університету Північної Кароліни сказав, що вона обчислюється мільйонами особин.

Відео дня

Створіння, яке також називають східним койотом, може успішно існувати в дуже різних умовах. І воно розширює територію своєї присутності. Койвовки такі розумні, що навіть дивляться по сторонах, перед тим як перейти дорогу. Доктор Кейс каже, що це дивовижна сучасна еволюція, яка відбувається прямо у нас перед очима.

Деякі дослідники сперечаються з тим, що койвовки відрізняються від родичів настільки, щоб вважатися окремим видом, але інші стверджують, що морфологічних і генетичних відмінностей достатньо, щоб відокремлювати койвовків від всіх інших.

При цьому представники одних видів, як правило, не розмножуються з іншими, койвовк же продовжує злучатися з вовками і собаками.

Койвовк - не єдиний міжвидовий гібрид, існуючий в природі. При цьому не завжди з першого погляду можна визначити, чиїм нащадком є звір.