Фото: Nicolás Pelegrin

У деяких випадках автотомії (відкиданні тваринами своїх органів) хвіст у ящірки ламається, але не до кінця відділяється від тулуба. У результаті новий хвіст отримує 2-3 кінчики. Однак випадки гексафуркації (виростання шести хвостів) поки були невідомі науці, передає Lenta.ru з посиланням на видання New Scientist.

Читайте такожВ Австралії глобальне потепління змусило ящірок змінювати стать

Поранену молоду особину чорно-білого тегу герпетологу Ніколасу Пелегріну з Національного університету Кордови принесли офіцери екологічної поліції. Рана тварині була нанесена гострим предметом. Сили удару було недостатньо, щоб відокремити хвіст, але її вистачило, щоб стимулювати кілька точок на хребцях тегу, які відповідають за процеси регенерації.

Відео дня

Очевидно, що особливості хвоста допомогли ящірці вижити після небезпечного інциденту, однак користі від декількох хвостів не так вже й багато. Вони ускладнюють рухи тварини, комунікацію з іншими особинами і статеве життя, зазначає Ніколас Пелегрін.

Ящірки відомі у світі тварин здатністю до автотомії - відламування свого хвоста для порятунку від ворогів або після поранення. Втрачена частина тіла заміщається точно такою ж (репаративна регенерація).