REUTERS

Всього було видано 4 тис. дозволів для мисливців, які бажали взяти участь у відстрілі тварин. Серед них був 16-річний підліток, який сказав, що виконав свою мрію, вбивши ведмедя вагою 80 кг, передає Lenta.ru з посиланням на повідомляє BBC News.

Читайте такожБілі ведмеді б'ють рекорди запливів під воду

За даними влади штату, за 40 років кількість ведмедів у Флориді зросла з кількох сотень до 3,5 тис. «З точки зору біологічної перспективи, ці цифри не повинні турбувати, у нас в штаті велика популяція ведмедів», - заявив представник Комісії Флориди з питань рибного лову й полювання Томас Ізон. Він висловив упевненість, кількість диких тварин, що збільшилася, небезпечна для людей.

Відео дня

Противники відстрілу заявили, що владі варто було б зайнятися проблемою розподілу сміття, черз яке ведмеді з'являються поблизу населених пунктів. Як правило, на смітниках ведмедям легко вдається знаходити їстівні відходи.

Видання уточнює, що за останні 2 роки принаймні четверо жителів Флориди були поранені в результаті ведмежих атак. Раніше в жовтні ведмідь напав на чоловіка недалеко від міста Істпойнт, завдавши йому численні травми.