REUTERS

У шести вбитих тварин були відпиляні бивні, передає Lenta.ru з посиланням на Reuters.

Так, наприкінці вересня у національному парку Хванг були виявлені трупи шести слонів, а 2 жовтня знайшли ще п'ять убитих слонів. Крім того, три слона були отруєні в національному парку Матусадона. Прес-секретар парків Керолайн Вашайя-Мойо (Caroline Washaya-Moyo) зазначила, що у всіх випадках було використано отруту.

Читайте такожУ Японії побудували прозорий басейн для слонів

Відео дня

Фахівці дослідили нирки і печінки загиблих тварин. Вони дійшли висновку, що браконьєри додали ціанід у апельсини, якими нагодували слонів.

«У цій справі затриманих поки немає. Розслідування триває», — додала Вашайя-Мойо.

У грудні 2014 року влада Зімбабве повідомила про намір продати частину слонів з національного парку Хванг. Про готовність придбати тварин заявили покупці з Китаю, Франції та ОАЕ. Виручені гроші планувалося направити на боротьбу з браконьєрством у національному парку, де в тому ж році від рук злочинців загинуло 139 африканських слонів, що перебувають під загрозою зникнення.

У 2013-му браконьєри в національному парку Хванг отруїли ціанідом 300 слонів, зазначає Associated Press. При цьому влада Зімбабве цю цифру спростовує, вона наполягає, що загинуло лише кілька десятків тварин.