кактус / flowertimes.ru

«Ми здивувалися, виявивши, що така висока частка видів кактусів знаходиться під різноманітними загрозами», — заявила керівник дослідницької групи Барбара Готч (Barbara Goettsch).

Читайте такожЛісоруби допомагають далекосхідним пугачам виживати - вчені

Вчені прийшли до висновку, що на межі вимирання знаходиться 31 відсоток з 1478 існуючих видів кактусів. Причому зникають ці рослини з поверхні планети з набагато більшою швидкістю, ніж ссавці і птахи, передає Lenta.ru.

Відео дня

Основні небезпеки для колючок — антропогени. Серед них, наприклад, піратська торгівля зрізаними природними рослинами або розвиток тваринницьких ферм в посушливих місцевостях, де ростуть кактуси.

Кактуси розміром від сантиметра до 19 метрів цінуються колекціонерами: рослини цвітуть непередбачувано. Спеціальний міжнародний договір забороняє купівлю і продаж рідкісних видів кактусів.

Висновки дуже тривожні, вважає Інгер Андерсен, генеральний директор Міжнародного союзу охорони природи. Вчений займається ведення так званого Червоного списку загрозливих видів. В цей перелік потрапило більшість кактусів, які ростуть в Північній і Південній Америці, Чилі, Уругваї, Мексиці і Сполучених Штатах.