Тузловские лиманы / wikipedia.org / Максим Яковлев

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області, працівниками обласного управління протидії злочинності у сфері економіки задокументовано незаконну діяльність підприємства, що здійснює промисловий видобуток водних живих біоресурсів без наявності дозвільних документів.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у приміщенні, розташованому на піщаній косі Чорного моря, навколо якої розташований Національний природний парк «Тузловські лимани».

Читайте такожБраконьєри поставили сотні сіток у парку "Тузловські лимани", гине безліч птахів - еколог

Відео дня

У ході проведення обшуку встановлено, що 1-й поверх триповерхової кам'яної будівлі, розташованій на огородженій парканом земельній ділянці площею близько 6 тис. кв. м використовується для прийому, зберігання, заморожування, копчення і переробки риби, а також для зберігання і ремонту рибальських сіток.

Власник ділянки – Татарбунарська районна державна адміністрація.

На момент візиту правоохоронців у морозильних камерах були виявлені і вилучені заморожена камбала, оселедець і 50 шт. кефалі. З підсобного приміщення вилучені 165 камбальных волосінних мереж, 12 капронових рибальських мереж і засіб лову «Перемет». Крім того, на земельній ділянці були металевий та два пластикових катери. За попередньою оцінкою, вартість вилученого майна оцінюється у понад 2 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Рішенням суду на вказане майно накладено арешт. Розслідування триває.