University of Washington

Це створіння належить до ряду морських чортів або вудильникоподібних і класифікується як представник ряду ласіогнатів. Морське чудовисько було знайдено на глибині приблизно 1,5 кілометра і отримало видову назву Lasiognathus dinema. Про це повідомляє vesti.ru.

Риба була виявлена під час дослідницької експедиції 2011 року, метою якої було вивчення впливу розливу нафти з платформи Deepwater Horizon на глибоководне морське життя. Класифікований вид був після вивчення трьох особин жіночої статі. Розмір найбільшою з них сягає 12,7 сантиметри.

Читайте такожВ Австралії зловили рідкісну гігантську акулу

Відео дня

Життя на таких глибинах може здатися непростим, враховуючи тиск в 154,6 кілограма на квадратний сантиметр. Світло сюди майже не проникає. Однак воно може виходити від деяких істот, які генерують своє власне біохімічне освітлення. Боротьба за їжу в такому суворому середовищі ведеться постійно.

"Нам ще багато чого належить дізнатися про наші океани, і відкриття цього виду підтверджує, що ще дуже багато видів, що ховаються на глибині, залишаються невивченими, – розповідає співавтор дослідження Трейсі Саттон з Південно-Східного університету Nova. – Кожен раз, коли ми прямуємо в глибоководну експедицію, є шанс виявити щось, раніше не відоме науці. Кожна експедиція – можливість дізнатися нове про нашу планету і про різних істот, для яких вона є домівкою. Життя на таких глибинах воістину дивовижне".