cornerofthecabinet.com

Вчені стали свідками того, як одна тварина перебувала під водою три хвилини десять секунд, повідомляє видання Washington Post з посиланням на журнал Polar Biology, передає Lenta.ru.

Читайте такожБілі ведмеді можуть повністю зникнути до 2025 року - екологи

Раніше білі ведмеді запливали в середньому на 30 секунд, а володар попереднього рекорду пірнув на 70 секунд (в пошуках бурих водоростей).

Відео дня

Заплив на три хвилини був зафіксований біля берегів Шпіцбергена. Слабкий і виснажений ведмідь, за словами вчених, спробував дістатися до тюленів, які вилізли на плавучу крижину. У звичному для хижака кліматі від жертви його відділяли б численні крижини, за якими він міг би сховатися. Однак у відкритому морі ведмедю залишалося тільки пірнати глибоко під воду. Незважаючи на рекордний заплив, тюленів вдалося втекти від хижака.

Вчені відзначають, що білі ведмеді здатні з дивовижною швидкістю пристосовуватись до кліматичних змін: вони мігрують на північ і переходять на нові види їжі (дельфінів, наприклад). Однак їм навряд чи вдасться за кілька десятиліть, поки Арктика стрімко втрачає свої льоди, уподібнитися ластоногим і перетворитися в морських жителів. Окремі стратегії адаптації навряд чи зможуть врятувати цілу популяцію, вважають екологи.