wallpapermania.eu

Збільшення некастрованих і нестерилізованих бездомних котів і кішок призвело до того, що вони поставили на межу зникнення близько 20 видів ссавців, 20 видів птахів і 30 видів рослин, пише "Моя планета".

Читайте такожБілі ведмеді можуть повністю зникнути до 2025 року - екологи

Представник міністерства природних ресурсів країни Грег Хант заявив, що питання необхідно вирішити протягом п'яти років, щоб "зупинити вимирання і зберегти наші особливі національні види". В першу чергу, на думку влади, необхідно захистити сумчастого мурахоїда, гірського карликового опосума, кролячого і золотистого бандикута, кистехвостого скельного валлабі, короткомордого кенгуру, чернохвосту сумчасту куницю, а також вузьконогих сумчастих мишей з острова Кенгуру.

Відео дня

У менш тяжкому становищі, яке, однак, згодом може погіршитися, сьогодні знаходяться білячий поссум (або білячий кускус), емблема австралійського штату Вікторія та гірський кускус. Ця ситуація, за словами Грега Ханта, вимагає "негайного втручання".

Влада вже думає над тим, яким способом буде знищена така величезна кількість бездомних тварин. Однак вони вже запевнили світову громадськість, що будуть використовувати найгуманніші методи умертвіння безпритульних котів і кішок. За планом їх кількість буде скорочена до 2020 року. На реалізацію проекту планують витратити близько $750 тис., в ході якого уряд як варіант розглядає облаштування на півночі країни спеціально обгородженої території для бездомних смугастих. Рішення міністерства природних ресурсів підтримала влада всіх штатів.

В даний час Австралія має один з найвищих показників вимирання представників живої природи: з моменту приходу туди європейців країна назавжди втратила близько 30 видів ссавців. Бездомні кішки, пожежі, розвиток агропромислового комплексу, екологічні проблеми призвели до того, що зараз, за словами Грега Ханта, близько 1800 видів відзначені в Австралії як такі, що "знаходяться на межі вимирання". І Австралія у вирішенні цього питання розраховує на допомогу інших держав.