moya-planeta.ru

Дослідники з США зняли на відео кількох морських мешканців, які живуть на дні Атлантичного океану і ще жодного разу не потрапляли в об'єктиви, пише "Моя планета". Вони нагадують інопланетних істот і не піддаються класифікації: вченим поки тільки належить описати і назвати ці нові види.

Підводна експедиція, в ході якої були зроблені рідкісні кадри, організована і фінансується Національним управлінням океанічних і атмосферних досліджень. Наукова робота велася в акваторії Пуерто-Ріко і Віргінських островів. Метою вчених було вивчення екосистеми морського дна. З допомогою дистанційно керованого апарату їм вдалося не тільки розгледіти, а й зняти дивовижних і незвіданих істот, що живуть на глибинах до 3 км.

moya-planeta.ru

Про свої відкриття американські вчені розповідають поступово: спочатку в інтернеті з'явилися фотографії колекції дивних і чужорідних істот, яких їм вдалося зафіксувати на морському дні, а тепер оприлюднене відео.

Відео дня

Світовий океан покриває дві третини поверхні нашої планети, і лише 5% підводного світу на сьогоднішній день досліджено вченими.