Фото: УНИАН

Про це представники мисливських громадських організацій заявили на прес-конференції в УНІАН.

Експерти підкреслили, що законопроект №2927 про раціональне використання, відтворення, охорону тваринного світу передбачає прив'язку штрафів за браконьєрство до мінімальної зарплати та збільшення їх удвічі у порівнянні із діючими нині.

Вони виступають за ухвалення Верховною Радою законопроекту про раціональне використання, відтворення, охорону тваринного світу, оскільки він значно посилить боротьбу з браконьєрством.

Відео дня

Зокрема, голова президії Всеукраїнської ради Українського товариства мисливців та рибалок Микола Шуляр зазначив, що даний законопроект надає право єгерям складати протоколи про порушення правил мисливства, прив'язує штрафи за незаконно впольованих тварин до мінімальної заробітної плати, а також збільшує їх вдвічі у порівнянні із нинішніми.

Читайте такожИз-за боевых действий 17% лесов и 24% степей в зоне АТО пострадали от пожаров - экологи

Окрім того, за словами Шуляра, цей законопроект повертає повноваження територіальним органам лісового господарства, забрані у них у 2013 році, такі як, видача угідь у користування і навіть видача паспортів на мисливських собак. Цим тепер опікується Агентство лісових ресурсів у Києві.

У свою чергу голова президії Полтавської обласної ради Українського товариства мисливців та рибалок Костянтин Боровик розповів, що за діючим нині законом браконьєри часто залишаються безкарними, оскільки єгері не мають права складати протоколи на них. Для цього їм потрібно знайти свідків, "що в лісі зробити проблематично".

Раніше УНІАН повідомляв, что 2 липня 2014 року Верховна Рада не підтримала проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" (щодо покращення заходів боротьби зі сказом та раціонального використання мисливських тварин) і законопроект про заборону полювання на птахів із застосуванням свинцевого шроту.