161.ru

У зоопарку Ростова-на-Дону всіх тварин годували хлібом. Кричуще порушення розкрилося під час роботи незалежної комісії, пише місцеве видання 161.ru.

Відзначається, що з раціону мешканців ростовського зоопарку пішли м'ясо, риба та рослини. Про це стало відомо під час зустрічі голови адміністрації Ростова Сергія Горбаня з громадськими радниками, на якій були озвучені підсумки роботи незалежної комісії, до складу якої увійшли фахівці Ростовської обласної станції по боротьбі з хворобами тварин

Експерти зізналися, що за тиждень роботи не бачили, щоб хижакам давали м'ясо або рибу. Основу їх раціону становив хліб. Не в кращій ситуації були і травоїдні: наприклад, слони були на «дієті» з сушок.

Відео дня

Читайте такожЗоопарк Торонто збирається виробляти електроенергію з екскрементів тварин

Складною виявилася ситуація і з ветеринарним обслуговуванням: єдиний апарат для УЗД виявився зламаним і не підлягає ремонту, відмічені проблеми з ліками. Перевіряючі не знайшли навіть необхідних ветпрепаратів.

Новий директор зоопарку (Наталія Серебрякова змінила Олександра Бараннікова на цьому посту 26 травня – ред.) повідомила присутнім, що проблема вирішується: вона наказала повернути тваринам їжу, яку вони звикли споживати в природі. Тим не менш, Сергій Горбань дав доручення розібратися, чому склалася така ситуація.

Глава адміністрації Ростова-на-Дону навіть пообіцяв допомогти грошима, якщо проблема – брак фінансів. Раніше, напередодні травневих свят у міській мерії запевняли: ніяких проблем з кормами або ветдопомогою муніципальний зоосад не відчуває.

Читайте такожУ китайському зоопарку журавель дав відсіч двом тиграм (відео)

Які правові наслідки очікують зоопарк після розкритих порушень, поки невідомо. У Ростовській обласній станції по боротьбі з хворобами тварин 161.ru повідомили, що підсумкова інформація щодо перевірки знаходиться в роботі.

У зоопарку Ростова-на-Дону утримують 428 видів тварин – це близько шести тисяч особин. 245 видів внесені в Червону книгу. У 2017 році ростовський зоопарк відзначить 90-річчя.