wikimedia.org

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на амурську філію WWF Росії.

Міністр природних ресурсів Росії Сергій Донський в середу повідомив про зростання популяції рідкісних видів тигрів і леопардів. В даний час в ареалах мешкають близько 510 амурських тигрів, в цілому ж, за його даними, популяцію диких кішок можна довести до 700 особин. Популяція далекосхідного леопарда, за словами Донського, становить 60-70 особин.

Читайте такожУ Росії розповіли про стан амурських тигрів після зими, випущених на Далекому Сході

Відео дня

За словами директора WWF Росії Ігоря Честина, на всіх модельних територіях, де WWF Росії працював протягом багатьох років, облік показав збільшення чисельності амурських тигрів. "Так, практично в два рази в порівнянні з даними обліку 2005 року зросла кількість тигрів на території проекту "Північний тигр" в Хабаровському краї, а на південному заході Примор'я кількість тигрів збільшилася більш ніж в три рази. Відзначено зростання чисельності хижаків в басейні річки Бикин, а також в Південному Сіхоте-Аліні — на території Лазовського і Ольгинського районів", — сказав Честін.

Далекосхідний (амурський) леопард — один з підвидів леопарда і найрідкісніша з великих кішок на планеті. Амурський тигр — один з найбільш рідкісних хижаків планети, він занесений в Міжнародну Червону книгу.