REUTERS

Про це пише DT.UA з посиланням на видання The Financial Times і нову доповідь Greenpeace.

Дворічне розслідування екологічної групи показало, що чотири рибальські компанії Пекіна, в тому числі державна Китайська національна корпорація по рибальству займалися масштабним незаконним виловом риби.

Greenpeace документально зафіксував 16 випадків браконьєрства, в доповіді також фігурують 12 китайських суден, які знаходилися у виключній економічній зоні Гвінеї в жовтні і листопаді минулого року, коли саме стався спалах лихоманки Ебола і країни регіону не змогли контролювати свої води.

Відео дня

Читайте такожGreenpeace звинуватив ряд модних брендів у забрудненні навколишнього середовища

"У той час як Китай простягнув руку дружби під час спалаху лихоманки Ебола, китайські компанії незаконно експлуатували морську середу Західної Африки, користуючись слабкістю органів та нагляду з боку місцевої і китайської влади на шкоду місцевим рибалкам та навколишньому середовищу", - сказав глава Greenpeace (Китай і Східна Азія) Рашид Кан.

Кількість китайських риболовецьких суден в Африці зросла з 13 у 1985 р. до 462 у 2013 році. Greenpeace заявляє, що китайські компанії є злісними порушниками в тому, що стосується промислу.