/naturelight.ru

Як повідомили в департаменті інформації і зв'язків з громадськістю Одеської міської ради, дана подія є унікальною.

Читайте такожДослідники дізналися спосіб порятунку від яструба, прикріпивши до його голови відеокамеру (відео)

«У красивих, але надзвичайно вибагливих і агресивних яструбів-тетерев’ятників з'явився унікальний приплід. Яструби, які є у нашому зоопарку, - рідкісний, зникаючий вид хижих птахів, занесений до Червоної книги України», - розповіли у департаменті. Цих птахів дуже важко утримувати в умовах зоопарку і практично неможливо досягти успіхів у розмноженні цього виду в неволі.

Відео дня

У департаменті відзначили, що минулого року орнітологам зоопарку вдалося створити необхідні умови для отримання приплоду тетерев’ятника. Раніше нікому в Україні не вдавалося отримати потомство цього хижака.

«7 травня у гнізді самки яструба-тетерев’ятника благополучно вилупилися двоє пташенят. Мати дбайливо оберігає своє потомство», - зазначили у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, Одеський зоопарк розташовано біля ринку «Привоз» з 1938 року. Його відвідують більш ніж 250 тис. осіб на рік. У колекції зоопарку - понад 260 видів, 1570 тварин, у тому числі близько 50 видів занесені до Червоної книги України та Міжнародної Червоної книги.

Довідка УНІАН. Яструб-тетерев’ятник (яструб великий) - хижий птах роду яструбів сімейства яструбиних, широко поширений в Європі, Азії та Північній Америці. Найбільший вид роду яструбів. Розмножуються один раз на рік, самка відкладає 2-4 яйця.