moya-planeta.ru

На півдні Китаю в ході дорожніх робіт виявлені яйця, вік яких може налічувати близько 90 млн років. Знайшли "скарб" робочі і відразу призупинили ремонт і викликали археологів і співробітників Музею міста Хеюань, в якому зберігається найбільша в світі колекція яєць динозаврів, пише "Моя планета".

Читайте такожВчені назвали найбільш живучих тварин на Землі, які зуміли пережити динозаврів

Розкопки тривали 2 години, і в підсумку фахівцям вдалося витягти 43 яйця, 19 з яких виявилися цілими і неушкодженими. Музейні працівники повідомили, що найбільше яйце має діаметр 13 см, але поки не змогли визначити вік кладки і назвати вид динозавра, який їх відклав. Найближчим часом вченим належить всебічно дослідити знахідку і з'ясувати, якому виду динозаврів належать скам'янілості.

Відео дня
moya-planeta.ru

Місто Хеюань славиться найбільшою в світі колекцією яєць динозаврів - понад 10 тис. примірників зберігається в міському музеї, і цей рекорд офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннесса. У колекції - яйця овирапторів і гадрозаврів, які були відкладені 65-89 млн років тому.

Як повідомляє CNN, першу кладку динозаврів в Хеюані виявили діти, що гралися на будівельному майданчику в 1996 році. З тих пір на розкопках було знайдено близько 17 тис. яєць доісторичних ящерів. Всі яйця знаходили в породах червоного пісковика - мабуть, динозаври вважали це середовище сприятливим для кладки.