REUTERS

Митники Таїланду вилучили найбільшу в історії країни партію контрабандної слонової кістки; чотири тонни цінної сировини вартістю приблизно 6 мільйонів доларів були перехоплені в порту Бангкока, повідомляє РИА Новости.

Як повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на митну владу королівства, 739 фрагментів бивнів африканських слонів були заховані в контейнері, в якому, відповідно до маркування, повинні були знаходитися боби. Вантаж прибув у порт Бангкока 18 квітня з Демократичної республіки Конго і призначався для подальшої відправки в Лаос.

"Фрагменти масою близько 4 тисяч кілограмів і вартістю 200 мільйонів бат (6 мільйонів доларів). Це найбільша в історії Таїланду перехоплена партія слонової кістки", - йдеться в заяві митної служби країни.

Відео дня

Читайте такожКитай ввів тимчасову заборону на ввезення слонової кістки

Як зазначає місцева влада, найбільшим попитом слонова кістка користується у покупців з В'єтнаму, Китаю, а також в самому Таїланді, який є найбільшим у світі ринком цієї природної сировини.

REUTERS

У Таїланді заборонено продаж дериватів (похідне від дикої тварини або рослини, включаючи продукти їх переробки - прим. ред.) слонів, що мешкають в дикій природі. Проте продаж кістки одомашнених слонів, яких місцеве населення використовує для господарських потреб, в країні не карається законом. У той же час цим часто користуються непорядні торговці, продаючи під виглядом законно видобутої слонову кістку, отриману браконьєрами.

Читайте такожУ московському аеропорту затримали росіянку з ящірками, зміями та мавпами у валізі - ЗМІ

Заборона на міжнародну торгівлю слоновою кісткою була введена в 1989 році. У 2002 році ООН частково дозволила торгівлю слоновою кісткою для деяких країн. У 2004 році ООН була змушена піти на ще одне пом'якшення заборони, щоб підтримати економіку низки південноафриканських держав за умови жорсткого контролю з боку місцевої влади. Однак через недотримання цієї умови легальний експорт слонової кістки у 2006 році знову призупинили.