Фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття) (№0917).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 229 народних депутатів із 307, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

Забороняються використання тварини у кориді, створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин, а також діяльність дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

Крім того, забороняється використання ведмедів та вовків на мисливських випробувальних станціях, а також для проведення іспитів, змагань і притравки мисливських собак.

Читайте такожЗоозахисники закликають закрити в Києві незаконний дельфінарій

Згідно з законом, селекційний відстріл тварин у природних заповідниках забороняється. Забороняється проведення селекційного відстрілу тварин іншим мисливцям в присутності особи, що має дозвіл на селекційний відстріл.

Крім того, забороняється проведення рубок головного користування та всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев, а також добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні біосферних заповідників.

Також забороняються проведення рубок головного користування та всіх видів поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев, а також добування піску та гравію в річках та інших водоймах у заповідній зоні національних природних парків.

Читайте такожАудит "Київського зоопарку" виявив порушення на 7,2 мільйона гривень

Встановлюється, що охорона та відтворення об’єктів Червоної книги України забезпечуються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами, що є суб’єктами використання тваринного і рослинного світу, власниками об’єктів Червоної книги України, власниками та користувачами земельних ділянок, у межах яких перебувають рідкісні і такі, що знаходяться під загрозою зникнення, види тваринного і рослинного світу, занесені до Червоної книги України.