en.wikipedia.org

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на Сіньхуа, панда "Лун Лун", яку лікували від вірусу собачої чумки в центрі з вивчення і розведення рідкісних тварин в провінції Шеньсі, померла від хвороби 8 квітня. "Лун Лун" стала п'ятою пандою, яка померла від цього вірусу після його поширення в кінці минулого - початку цього року.

Симптоми хвороби у народженого в 2009 році самця виявили наприкінці грудня минулого року. Ветеринари провели курс інтенсивної терапії. В середині березня цього року у "Лун Лун" знову почали проявлятися симптоми захворювання, ветеринари розпочали лікування, однак врятувати панду не вдалося.

Читайте такожБоротьба зі шкідником самшиту в Росії загрожує рідкісним видам метеликів

Відео дня

До спалаху хвороби в дослідницькому центрі в Шеньсі проживали 25 тварин. Після початку епідемії керівництво центру відправило здорових панд в інші природні резервати на території регіону.

Велика панда, бамбуковий ведмідь - ссавець, в даний час відноситься до ведмедів, батьківщиною якого є центральний Китай. Велика панда є зникаючим видом і перебуває під особливим захистом держави в Китаї. Крім того панда є символом Китаю і займає особливе місце в дипломатії Пекіна, надсилання цих тварин у різні країни стала вже традицією, яку нерідко називають "дипломатією панд".