safari-crimea.ru

Як повідомляє прес-служба відомства, 59 екзотичних тварин і 196 птахів ввезли на територію Криму із зоопарків Німеччини та Чехії, тепер вони знаходяться в парку левів "Тайган" під Білогірськом, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Відео дня

За даними Россільгоспнагляду, тварин ввезли в обхід ветеринарного контролю, і вантаж не супроводжувався документами, які б підтверджували відсутність у них небезпечних захворювань - туберкульозу, гепатиту, ВІЛ, сибірської виразки тощо.

"У групі тварин-нелегалів знаходиться кілька десятків мавп, справжнє походження яких не встановлено. Ці тварини, як відомо, можуть бути переносниками вірусу Ебола (геморагічної лихоманки Ебола), поширення якого загрожує епідемією з летальним результатом", - підкреслюється в повідомленні відомства.

Читайте такожУ московському аеропорту затримали росіянку з ящірками, зміями та мавпами у валізі - ЗМІ

Власник зоопарку Олег Зубков заявив Бі-бі-сі, що звинувачення Россільгоспнагляду абсурдні, а тварини пройшли всі перевірки і процедуру карантину. При цьому він допустив, що ветеринари на пропускному пункті в Армянську могли допустити помилки в документації, оскільки, за його словами, були п'яні.

"Дійсно 255 тварин ввезені із зоопарків Німеччини та Чехії 26 грудня минулого року, але ввезені абсолютно офіційним чином. Вивезені з Євросоюзу через територію Польщі - природно у них є всі міжнародні ветеринарні документи, вони пройшли кордон з Україною, пройшли замитнення в Цюрупинську та були ввезені через Армянськ під прицілом відеокамер", - сказав він.

Читайте такожВ окупованому Криму голодує сафарі-парк: частину тигрів і левів можуть вивезти за кордон

"Їх зустрічали прикордонники, митники. Там їхали ягуари, пуми, мавпи, багато цінних птахів - все це було предметом огляду і навіть фотографування всім митним постом, для них це була велика подія", - додав він.