vodokanal.spb.ru

У Петербурзі Дитячий екологічний центр Водоканалу оголосив про акцію зі збору великих махрових рушників і халатів. Для цього там встановили спеціальні контейнери, тому взяти участь у благодійному заході може кожен бажаючий, повідомляє Росбалт.

Як пояснили в прес-службі ГУП "Водоканал Петербурга", пожертвування будуть направляти в Центр вивчення та збереження морських ссавців. Рушники і халати збирають в цілях використання їх в рамках реабілітації тюленів і нерп, які постраждали внаслідок природних чи техногенних подій.

Відео дня

Читайте такожНа заході США масово гинуть дитинчата морських левів

"Рушники - це відмінний підстилковий матеріал для наших пацієнтів, - розповів директор Фонду друзів балтійської нерпи В'ячеслав Алєксєєв. - Дитинчата тюленів і нерп дуже люблять з ними грати, грітися в них, будувати будиночки. Крім того, їх легко дезінфікувати та використовувати багато разів".

vodokanal.spb.ru

В даний час у Центрі вивчення та збереження морських ссавців проходить реабілітацію самка сірого балтійського тюленя, врятована петербуржцями 27 березня біля Шепелівського маяка. Дитинча тюленя, якій було всього кілька днів від народження, виявили з травмою голови та передали на лікування в установу. Зараз, як кажуть співробітники центру, тварина вже майже закінчила линяти і її перевели на примусову рибну дієту.