moya-planeta.ru

Як повідомляє Моя Планета, чиновники сподіваються встановити ім'я власника, який близько двох років тому випустив у водойму своїх вихованців. За прогнозами екологів, спочатку в озеро потрапили чотири або п'ять золотих рибок, з тих пір вони розмножилися - і тепер їх потомство налічує від 3000 до 4000 риб.

"Чиїсь вихованці, які потрапили в озеро, тепер можуть призвести до захворювань диких тварин і рослин, а також скласти конкуренцію іншим видам у боротьбі за ресурси, - розповіла про проблему представник організації "Парки і дика природа Колорадо" (Colorado Parks and Wildlife) Дженніфер Черчілль. - Вся екосистема піддається загрозі".

Читайте такожМоржі і чайки можуть стати індикаторами стану екології Арктики - вчені

Відео дня

В першу чергу чужорідні види загрожують таким видам, як канальний сомик, синьожаберный сонячник і риба-сонце. У даний момент екологи вибирають спосіб, яким вони зможуть очистити озеро від золотих рибок.

"Перший спосіб передбачає застосування електрошокера: він приглушує і паралізує риб, після чого їх можна зібрати з поверхні води. Інший спосіб - осушити озеро і витягти чужорідні види", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в обох випадках золоті рибки залишаться живими, але після відлову їх, швидше за все, направлять в центр реабілітації птахів, де вони стануть кормом для пернатих.