wikimedia.org

У прибережних водах Каліфорнії триває масова загибель молодняку морських левів. Як повідомила газета Los Angeles Times, за перші три місяці поточного року понад 2 тис. хворих тварин були викинуті на берег штату, передає ТАСС.

"Здебільшого це дитинчата морських левів у віці 7 місяців. Вони ослаблені через нестачу їжі та інфекційні хвороби", - зазначає видання. Активісти підбирають ослабших тварин і доставляють їх у спеціальні реабілітаційні центри.

Вчені досі не можуть з'ясувати причини епідемії, яка розпочалася кілька років тому серед морських левів. "Низка фахівців вважає, що тварини не можуть знайти в достатній кількості їжі через потепління вод Тихого океану, - пише газета. - Традиційно холодні течії, що проходять біля західного узбережжя США, сприяли тому, що риба воліла перебувати у верхніх шарах, що прогріваються Сонцем. Однак зараз температура води збільшується, а разом з цим риба йде на глибину, де морським левам важко за нею полювати".

Відео дня

Читайте такожУ Литві через теплу зиму на берег викидаються дитинчата тюленів

Наслідком цього став той факт, що самиці морських левів вже не в змозі повноцінно вигодувати потомство. Зазвичай їх дитинчата харчуються материнським молоком до 11-місячного віку.