Северный олень / photokamchatka.ru

Північні олені занесені в Червону книгу Республіки Комі. Як розповів голова правління Сосногірського товариства мисливціві рибалок Олександр Аніскевич, останки тварин були знайдені єгерем на території лісництва в 50 кілометрах від селища Нижній Одес, повідомляє НБК.

Читайте такожАфриканські слони можуть вимерти через 10-20 років

Варварський епізод стався в лютому. За словами мисливствознавця, компанія людей на імпортних снігоходах вистежила стадо оленів, після чого браконьєри вбили тварин, зрізали м'ясо і навіть намагалися продавати його в самому селищі. У даний момент поліція продовжує їх пошуки.

Відео дня

"У Сосногірському районі охорона мисливських угідь практично близька до нуля. Сьогодні в районі немає державного охотінспектора, наша спілка мисливців не має права самостійно здійснювати контроль, а лише з працівниками поліції - розповів Олександр Аніскевич - В околицях Сосногорська ми їздимо в рейди з місцевими поліцейськими, а ось в Нижній Одес нашому єгерю не дали жодного співробітника, пояснюючи це браком кадрів. Браконьєрство існувало завжди, буває, «завалять» одного-двох оленів або пару лосів, але коли група варварів на імпортних снігоходах, вартістю по мільйону, вбиває все стадо - це треба зовсім знахабніти. Такого не було ніколи, а причина - це безкарність і відсутність контролю".