Павіан / tambov-zoo.ru

Висновки дослідження важливі, тому що вони допомагають пояснити, чому люди, які недоїдають в ранньому дитинстві часто мають погане здоров'я вже в дорослому віці, пише Science daily.

Після посухи в південній Кенії в 2009 році, яка вчинила велику шкоду дикій природі, дослідники Прінстонського університету подивився на те, як 50 диктх павіани впоралися з посухою, і чи умови, пережиті в дитинстві, зіграли свою роль.

"Ми втратили 98 відсотків голів гну, 75 відсотків голів зебри і 30 відсотків голів слона", - говорить співавтор Сюзан Алберт, професор біології в герцог.

Відео дня

Більшість павіанів пережили посуху, але втратили багато ваги, а також більшість самок зупинили овуляції.

У наступній роботі в журналі American Naturalist дослідники порівняли дві групи жінок - одну групу, що народилася в період засухи та іншу групу, яка народилася в нормальні роки.

Самки мавп, що народилися в період низьких опадів, мали на 60 відсотків менше шансів завагітніти.

Результати допомагають пояснити, чому люди, які недоїдають в ранньому дитинстві, мають більші шанси на ожиріння, діабет і серцеві захворювання.

Деякі дослідники стверджують, що людські немовлята, зачаті або народжені у важкі часи запрограмовані на брак продовольства в подальшому житті.

Вони розробляють "дбайливий метаболізм», спрямований на збереження жиру і збереження енергії для того, щоб пережити голод.