Амурский тигр / Dave Pape / Wikipedia

Мисливствознавці та екологи розпочали проведення суцільного обліку популяції амурського тигра в Хабаровському краї, повідомляє РИА Новости з посиланням крайовий уряд.

Масштабне дослідження проводиться взимку кожні 10 років. Облік проводиться у "ручному режимі" шляхом вивчення тигрових слідів, кормової бази та місць проживання хижаків.

"Дослідження тигрових маршрутів почалося у північних районах краю - Нанайському, Комсомольському та Ульчському. У південних районах старт заплановано на 7 лютого через прогнозований снігопад. Згідно з методикою, опадів не повинно бути мінімум п'ять днів після початку обліку", - цитуються у повідомленні слова голови комітету мисливського господарства мінприроди краю Олександра Єрмоліна.

Відео дня

Читайте такожАмурські тигри біжать з Росії: Устін пішов у Китай вслід за путінським Кузею

Наголошується, що дослідження проводять співробітники федеральних та регіональних особливо охоронюваних природних територій, органи охотнагляду, професійні біологи, мисливствознавці та досвідчені мисливці. Також експерти повинні визначити заходи, необхідні для більш ефективного збереження рідкісного хижака.

Попередні підсумки обліку фахівці підіб'ють наприкінці травня, остаточний звіт буде представлено в жовтні 2015 року.

Довідка. Амурський тигр живе на Далекому Сході Росії - в Хабаровському та Приморському краях. В середині XIX століття чисельність російської популяції становила понад тисячі особин. Винищення хижака та знищення місць його проживання призвели до того, що за сто років кількість особин скоротилася до 50, і амурський тигр виявився у 40-х роках XX століття на межі зникнення. Після вжитих заходів чисельність популяції стала збільшуватися і нині становить близько 500 особин.