Reuters

У північних містах Китаю забруднення повітря досягло критичного рівня. У вівторок мільйони людей не покидали своїх будинків через токсичний смог. Про це пише Російська служба ВВС.

Читайте такожУ столиці Індії закривають школи і просять не виходити з будинків: забруднення повітря перевищено в 70 разів (фото)

Видання відзначає, що в місті Шицзячжуан провінції Хейбей концентрація дрібнодисперсних частинок перевищила безпечний рівень у 32 рази, склавши 800 мікрограмів на кубічний метр.

Відео дня

У провінціях Хенань і Хебей концентрація дрібнодисперсних частинок досягла 500 мікрограмів на кубічний метр при нормі ВООЗ 25 мікрограмів на кубічний метр.

"Червоний", найвищий рівень забруднення повітря, оголошений у 23 містах країни, включно з Пекіном. У багатьох інших містах на півночі Китаю оголошено "помаранчевий" рівень забруднення.

Через різке погіршення видимості тимчасово припинено рух на деяких автомобільних магістралях і залізницях, влада скасували кілька сотень авіарейсів. У місті Чженчжоу (провінція Хенань) і багатьох інших містах були скасовані заняття в школах.

У Пекіні припинена робота більше тисячі підприємств, перш за все заводів і фабрик. Також зупинені будівельні роботи.

У свою чергу жителі регіону, обурені скасуванням авіа - та залізничних рейсів, у соцмережах критикують владу і питають, чому уряд країни не вжив ефективних заходів для зниження викидів шкідливих речовин в атмосферу і в черговий раз допустив погіршення екологічної ситуації в регіоні.

Відзначається, що сильний смог у містах на півночі Китаю стоїть вже четвертий день поспіль. Незважаючи на вжиті владою заходи для зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферу, ситуація продовжує погіршуватися.

Як відомо, сильний смог зберігається в Китаї вже кілька років, особливо на північно-сході, індустріальному центрі країни.

Реагуючи на закиди у бездіяльності і недостатній турботі про здоров'я громадян, уряд вже неодноразово обіцяв вжити заходів, щоб впоратися із забрудненням повітря, яке все частіше досягає небезпечних рівнів.

В серпні 2016 року влада Китаю покарали більше 2 тис. чиновників і відповідальних осіб за порушення законодавства у сфері захисту навколишнього середовища.