Забруднена вода в річці в Китаї / Фото REUTERS

Як повідомляє Reuters, за даними інспекційних звітів Міністерства охорони навколишнього середовища КНР, незважаючи на взяті зобов'язання по боротьбі з забруднювачами навколишнього середовища, якість води в річках, озерах і водосховищах в ряді регіонів значно погіршилася.

У документах, опублікованих на цьому тижні, інспектори виявили, що в одній з провінцій п'ята частина води в річках непридатна, тоді як в іншій - тисячі тонн неочищених стічних вод щодня скидають у воду.

"У нас ще багато роботи", - сказав віце-міністр з охорони навколишнього середовища КНР Чжао Інмін на брифінгу в п'ятницю. – "По-перше, я б сказав, що суть перевірок полягає у виявленні проблем, і дійсно, ми виявили, що в деяких місцях якість води стала значно гірше", - сказав він, при цьому зазначивши, що загальна ситуація поліпшується.

Відео дня

Так, за перші дев'ять місяців цього року 70,3% проб, узятих з 1922 поверхневих водних об'єктів Китаю, можуть бути використані в якості питної води, що на 4% більше, ніж рік тому, зазначив він.

Відзначимо, Китай розпочав активну боротьбу проти забруднення навколишнього середовища в 2014 році, пообіцявши повернути назад збиток, нанесений атмосфері, річкам і грунтам протягом більш ніж трьох десятиліть запаморочливого зростання промислового виробництва.