Фото УНИАН

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Олексій Савченко в інтерв'ю газеті "Экономические известия".

"Мало хто говорить ще і про те, що питання енергоефективності фігурують у наших міжнародних зобов'язаннях. З 2017 року всі міста і бюджетні організації повинні будуть подавати звіти за викидами парникових газів, які вони генерують, для того, щоб Україна могла ефективніше брати участь у світовій системі торгівлі квотами", - зазначив Савченко.

Читайте такожУ Норвегії хочуть припинити реєстрацію нових дизельних і бензинових автомобілів

Відео дня

За його словами, для цього при кожній мерії повинен бути створений центр енергоефективності. "Це означає, що при кожній мерії повинен бути створений центр енергоефективності, який розробить програму і план таких заходів, щоб знизити кількість викидів", - уточнив депутат.

Водночас він висловив сумнів, що у країні достатньо фахівців, які здатні масово налагоджувати роботу центрів енергоефективності. "Безумовно, є кому виступити на конференції, показати напрацювання, з'їздити за обміном досвідом у Фрайбург, найбільш енергоефективне місто Німеччини. Але хто поїде, наприклад, у мій рідний Козелецький район і розробить програму енергоефективності? І через скільки років до нього дійдуть руки? Якщо ми говоримо про системний підхід, потрібно збільшувати держзамовлення на всі пов'язані з енергоефективністю спеціальності. Впевнений, нестачі роботи у таких випускників не буде п'ятдесят років", - заявив Савченко.