REUTERS

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на агентство Сіньхуа.

Рішення було прийнято на закритому засіданні зранку в суботу після тижневого обговорення.

Читайте такожСвітовий банк виділить найбіднішим країнам додаткові кошти на боротьбу з потеплінням клімату

Відео дня

Зазначається, що Китай є світовим рекордсменом за обсягом шкідливих викидів. Рішення про ратифікацію прийнято напередодні відкриття саміту "великої двадцятки" в китайському Ханчжоу.

Нагадаємо, Паризьку угоду укладено на зміну Кіотському протоколу. Угода спрямована на прискорення впровадження положень Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та націлене зміцнити глобальне реагування на загрозу зміни клімату в контексті сталого розвитку та зусиль з подолання бідності.

Паризька хартія встановлює основу міжнародного режиму зміни клімату, у той час як механізми, процедури та інші практичні питання щодо забезпечення співпраці в рамках Угоди повинні бути розроблені протягом наступних чотирьох років і схвалені на першій сесії робочого органу Угоди - Конференції сторін, яка є нарадою Сторін Паризького угоди.

Читайте такожУкраїна розробила концепцію по боротьбі зі змінами клімату в рамках Паризького угоди

Паризька угода вступить в силу, коли не менше 55 Сторін Рамкової Конвенції, на частку яких припадає як мінімум 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти прийняття, затвердження або приєднання. На сьогодні ратифікували Угоду 19 держав, на частку яких припадає у сукупності 0,18% загальних глобальних викидів парникових газів.