фото УНИАН

Про це заявив головний спеціаліст управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в м. Києві Дмитро Дерев'янко на прес-конференції.

"Станом на вчорашній день у нас є дійсно перевищення за деякими показниками. Це, у першу чергу, формальдегід, оксид вуглецю, діоксид азоту і сірчаний ангідрид. Перевищення у два, три, чотири, а за деякими показниками діоксиду азоту в п'ять разів граничних концентратів. У нас є стовідсотковий зв'язок із кількістю автотранспорту та перевищенням гранично допустимих концентрацій", - наголосив Дерев'янко та додав, що всі зафіксовані в столичному повітрі речовини можуть негативно впливати на здоров'я людини.

Читайте такожСмог у Києві: рівень забруднення повітря перевищує норму в кілька разів (відео)

Відео дня

Фахівці зазначають, що проблеми із забрудненням повітря є системними і вони посилюються погодними умовами. Крім вихлопних газів автотранспорту, є ще викиди підприємств, продукти горіння звалищ сміття, продукти переробки медичних установ, а також викиди сміттєспалювального заводу.

За його словами, у столиці розташовано 10-15 стаціонарних точок, які в режимі онлайн досліджують вміст шкідливих речовин, забруднення повітря на найбільш жвавих магістралях.

Для зменшення шкідливого впливу шкідливих викидів на організм треба якнайчастіше проводити вологе прибирання вдома та в офісних приміщеннях. Фахівці також рекомендують не перебувати тривалий час на вулиці, особливо в денний час, а здійснювати прогулянки переважно у ранковий або вечірній час.

На переконання Дерев'янка, важливим фактором впливу на зменшення смогу в Києві також могло б бути обмеження кількості автотранспорту в місті.