REUTERS

В Японії розроблено перший в світі електромобіль, який може пересуватися без акумулятора, якщо їде по спеціальному дорожньому полотну, від якого безпосередньо і отримує енергію.

Про це оголосили в п'ятницю Технологічний університет Тоєхасі і велика будівельна компанія Taisei Corporation, які спільно створили цю машину, передає ТАСС.

Одномісний прототип такого електромобіля зараз проходить випробування. У нього в покришках знаходиться спеціальна сталева сітка, яка отримує електроенергію від двох сталевих пластин, укладених під шаром асфальту на глибині 10 см На полігоні побудований 30-метрова ділянка такої дороги, по ній електромобіль поки пересувається зі швидкістю 10 км на годину.

Відео дня

Читайте такожУкраїна планує налагодити виробництво власних електромобілів

Розробники машини вважають, що в майбутньому може бути рентабельно будувати виділені дороги з зануреним в полотно обладнанням, передає електроенергію, або ж забезпечити їм вже існуючу в Японії густу мережу швидкісних шосе. На них електромобілі могли б пересуватися з вимкненими акумуляторами, приводячи їх у дію тільки на звичайних дорогах.

В даний час в країні активно збільшується число місць для підзарядки електромобілів. На нових стоянках таке обладнання встановлюють на всіх паркувальних місцях.