китай шицзячжуан смог / scmp.com

Про це повідомляє центр погоди "Фобос" з посиланням на провінційне управління з охорони навколишнього середовища.

Зазначається, що в провінції Хебей також були прийняті рішучі заходи зі скорочення виробничих потужностей у сфері виробництва заліза і сталі, цементу і скла, які використовують вугілля у великих обсягах і є головними джерелами забруднення повітря.

Дії провінції є частиною програми взаємодії у форматі Пекін-Тяньцзінь-Хебей, спрямованої на очищення повітря в регіоні.

Відео дня

Читайте такожСмог в Пекіні та інших містах Північного Китаю досяг "загрозливого" рівня

На початку лютого цього року муніципалітети трьох регіонів також домовилися використовувати в дослідному порядку єдині стандарти класифікації попереджень про серйозне забруднення повітря, вести більш жорсткі обмеження та нормативи на діяльність промислових підприємств і розвивати транспортні мережі.

Забруднення повітря є серйозною проблемою в Китаї, особливо в північній частині країни. На думку експертів, основними причинами екологічної проблеми є використання вугілля та автомобільний транспорт.

Читайте такожМасштабний смог над Пекіном зафіксували з космосу (фото)

Незважаючи на певний прогрес, результати, досягнуті в боротьбі з забрудненням повітря, все ж відстають від очікувань громадян. З настанням зимового сезону через збільшення викидів забруднюючих речовин і несприятливих для розсіювання шкідливих речовин погодних умов жителі регіону тричі страждали від тривалого густого смогу.