Ливень затопил улицы Львова / скриншот

Про це йдеться у повідомленні банку, переданому УНІАН.

"Новий проект дозволить Львівському міському комунальному підприємству "Львівводоканал" реконструювати і модернізувати інфраструктуру очищення стічних вод і встановити потужності для виробництва біогазу та когенерації. У результаті реалізації проекту очікується значна економія енергії та підвищення якості послуг", - йдеться в повідомленні.

"Кошти, що включають кредит ЄБРР на суму до 15 млн євро, кредит НЕФКО на суму 5 млн євро, а також до 7,5 млн євро у формі інвестиційного гранту E5P, основним донором якого є Європейський Союз, будуть використані для значного підвищення ефективності і екологічних показників великого комунального підприємства, яке експлуатує мережу водопостачання протяжністю 1000 км разом з очисними спорудами і надає послуги 760 тис. абонентам, включаючи населення та промислові підприємства", - підкреслили в ЄБРР.

Відео дня

За розрахунками фахівців ЄБРР, запропонована інвестпрограма дозволить встановити теплоелектростанцію на біогазі стічних вод, яка зможе виробляти до 39 400 МВт-год електроенергії на рік. Це забезпечить істотну економію енергії. Крім того, буде встановлено пісколовки і станції хімічного осадження, які мають поліпшити очищення стічних вод у Львові і скоротити викиди у річку Полтву.

Довідка УНІАН. ЄБРР є одним з великих міжнародних фінансових інвесторів в Україні. Станом на 1 січня 2016 року Банк взяв на себе зобов'язання щодо надання близько 12 млрд євро у рамках 355 проектів по всій країні у різних секторах економіки.