REUTERS

Ці рішення послідували за перевірками, які торкнулася більше мільйона китайських компаній, передає Бі-бі-сі. Як заявляє китайська влада, частина перевірок була проведена за запитом громадян, які повідомляли про можливі порушення на гарячу лінію.

Читайте такожУ Пекіні через смог вперше оголошений "червоний" рівень небезпеки

В цьому грудні в Пекіні вперше був оголошений "червоний" рівень небезпеки через смог. У зв'язку з цим у столиці Китаю були закриті школи, зупинені всі будівельні роботи. Аби поліпшити екологічну ситуацію, влада столиці на час скорочувала потік автомобілів вдвічі.

Відео дня

Вжиті заходи дали короткостроковий ефект; в середині грудня в китайській столиці знову був оголошений "червоний" рівень небезпеки через смог. Тоді рівень забруднення в деяких районах Пекіна становив 265 мікрограмів на кубометр, тоді як ВООЗ вважає безпечним для людини 25 мікрограмів на кв м.

Згідно з прогнозом, в останню суботу та неділю грудня рівень забрудненості повітря в Пекіні знову буде досягати небезпечного для здоров'я жителів значення.

Причиною смогу називають викиди від підприємств, що працюють на вугіллі, систем опалення, а також будівельний пил від численних будівництв Пекіна. "Червоний" рівень небезпеки за цієї ж причини у 2013 році був введений в Нанкіні.