REUTERS

Як повідомило міністерство охорони навколишнього середовища, за даними супутникового спостереження, суцільна пелена важкого смогу покрила до кінця неділі територію в 660 тис. кв. кілометрів в регіоні Пекін-Тяньцзінь-Хебей, передає ТАСС.

У ряді місць рівень вмісту мікрочастинок PM 2.5 перевищив 500 і навіть 600 одиниць на кубометр повітря при затвердженій Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) безпечній нормі не більше 25 одиниць.

REUTERS

У Пекіні продовжує діяти введений в п'ятницю найвищий, "червоний" рівень екологічної небезпеки. Він буде діяти до опівночі 22 грудня. Влада звернулася до жителів із закликом "піклуватися про своє здоров'я і утриматися від проведення часу на вулиці". Рух на міських магістралях обмежено за принципом "парності - непарності" в залежності від останньої цифри реєстраційного номера. Заборонено запускати феєрверки, смажити їжу на відкритому вогні, обмежена робота багатьох підприємств. Початковим і середнім школам рекомендовано призупинити заняття, а установам - скоригувати робочий графік співробітників.

Відео дня

Читайте такожСмог в Пекіні в 20 разів перевищив норму вмісту небезпечних частинок

"Червоний" рівень екологічної небезпеки було вперше в історії введений в Пекіні з 8 по 10 грудня цього року.

Основними джерелами частинок PM 2.5 є вихлопні гази автомобілів і викиди, які утворюються в результаті роботи теплоелектростанцій та котелень. Частинки, що містяться в смогу, через легені проникають в організм і накопичуються в ньому. Це може призвести до проблем серцево-судинної системи, онкологічних захворювань, попереджають медики.