REUTERS

Про це він заявив, виступаючи перед учасниками Всесвітньої конференції ООН з питань зміни клімату в Парижі, передає ТАСС.

"Це одне з найбільш істотних скорочень викидів для всіх країн "двадцятки", - підкреслив голова австралійського уряду. Тернбулл повідомив, що підтримує досягнення на паризькому форумі "нової, ефективної та воістину глобальної угоди" в сфері екології.

Він також підкреслив велике значення розвитку нових технологій, які дозволять не тільки запобігати потеплінню, але і допомагати людям долати негативні наслідки, що вже виникли. Прем'єр-міністр також оголосив про плани виділити протягом найближчих п'яти років $1 млрд на допомогу невеликим острівним державам Азіатсько-Тихоокеанського регіону в подоланні подібних наслідків.

Відео дня

Читайте такожБританія відмовляється від вугільних електростанцій

На саміті в Парижі, метою якого є прийняття нової угоди по боротьбі з глобальним потеплінням, беруть участь лідери близько 150 країн. Конференція проходить в умовах надзвичайного стану, введеного у Франції після нападів 13 листопада, в результаті яких загинули 130 осіб.