REUTERS

У зв'язку із ситуацією, що склалася влада вперше прийняла рішення скасувати заняття в початкових і середніх школах, а також закрити державні дитячі садки, передає ТАСС.

Міністр людських ресурсів Лім Сві Сей зазначив, що "підприємства продовжують працювати в звичайному режимі", однак закликав роботодавців "створити максимально комфортні умови для співробітників, збільшити час на відпочинок, який по можливості скоротити робочий день".

REUTERS

Протягом дня у всіх спальних районах міста будуть роздавати безкоштовні захисні маски, крім того, там відкриті спеціалізовані кондиціоновані приміщення, де можна буде отримати необхідну, у тому числі медичну допомогу. МОЗ рекомендує утриматися від занять спортом на відкритому повітрі, знизити час перебування на вулиці, а дітям, вагітним та людям похилого - постаратися максимально скоротити виходи за межі кондиціонованих приміщень. Багато ресторанів, у тому числі популярні мережі швидкого харчування, припинили доставку їжі додому.

Відео дня
REUTERS

Між тим, за прогнозами, ситуація найближчим часом навряд чи зміниться. Як зазначив міністр охорони навколишнього середовища і водних ресурсів Вівіан Балакришнан, задимлення, яке прийшло із сусідньої Індонезії, може протривати до кінця листопада у зв'язку з усталеною посухою в найбільш постраждалих районах - на островах Калімантан і Суматра. За його словами, "Сінгапур вже запропонував максимальну допомогу Джакарті в боротьбі з лісовими пожежами, ми готові працювати з усіма партнерами по Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) для вирішення проблеми".

Читайте такожУчені підрахували, скільки чоловік вмирають передчасно від брудного повітря

Влада Індонезії вперше залучила до боротьби з вогнем армійські частини. Загальна чисельність задіяного контингенту становить 4,8 тис. військовослужбовців, а в найближчі дні планується направити додатково ще 600 осіб.

Місцеві жителі та невеликі підприємства навмисне підпалюють ліси, звільняючи таким чином територію під господарську діяльність. Проте за сухої погоди і сильних вітрів вогонь стрімко поширюється. Боротьба зі стихією ускладнюється відсутністю необхідної техніки, розвинутої інфраструктури. Експерти також відзначають, що влада Індонезії з великим запізненням реагували на початок пожеж.

Читайте такожУ Китаї через забруднення повітря посилюють екостандарти для автомобілів

Раніше УНІАН повідомляв, що густий смог, який виник через лісові пожежі в Індонезії, оповив ряд територій Малайзії та Сінгапуру. У чотирьох малайзійських штатах і в столиці країни закриті школи. Влада Сінгапуру рекомендують жителям утримуватися від фізичної активності за межами приміщень.