REUTERS

Про це повідомило Центральне китайське телебачення, передає ТАСС. Експерти виявили їх у результаті аналізу зразків повітря, взятих на місці вибухів ще 16 серпня. "Результати приблизно такі ж, як і напередодні: два види токсичних газоподібних речовини - ціанід натрію і нервово-паралітичний газ. Показники по цих двох речовинах (концентрація в повітрі) високі", - сказав заступник начальника штабу пекінського загону пожежників Чи Сінхуа.

Читайте такожМешканці постраждалого від вибуху Тяньцзіня повідомили про отруйну піну на вулицях

На прес-конференції, присвяченій ліквідації наслідків вибухів, голова групи експертів тяньцзінського міського управління охорони навколишнього середовища Бао Цзинлін зазначив, що виявленням подібних речовин займаються військові.

Відео дня

"Нервово-паралітичний газ не є об'єктом наших вимірювань, зазвичай за це відповідає військове відомство. Ми також не знаємо, про яку речовину йде мова. Наша мобільна лабораторія може за один раз розпізнати кілька десятків органічних речовин... ми не виявили нових забруднюючих речовин", - сказав він. Бао Цзинлін також зазначив, що випадків отруєння постраждалих в результаті вибухів під час їх обстеження зафіксовано не було.

За даними міністерства громадської безпеки Китаю, в районі вибуху зберігалося близько 3 тис. тонн небезпечних речовин, включаючи 700 тонн ціаніду натрію, 800 тонн нітрату амонію і 500 тонн нітрату калію.