REUTERS

Великобританія збирається почати експеримент щодо практичного застосування так званої технології сharge-as-you-drive, в рамках якої акумулятори електромобілів будуть отримувати енергію безпосередньо від дорожнього полотна. Правда, деякі експерти налаштовані скептично, пишуть Автовести.

Уряд країни вже готовий інвестувати у проект значну суму – півмільярда фунтів. Згідно ідеї проекту, на автомагістралях Великобританії з'являться спеціальні смуги, рухатися якими можна буде тільки електрокарами та гібридами: справа в тому, що під асфальтом цих смуг планується розташувати системи бездротової зарядки батарей.

Читайте такожВчені запропонували поліпшити екологію за допомогою безпілотних таксі

Відео дня

Компанія Highway England, яка веде проект, вже підготувала його технічне обґрунтування і готова приступити до "бойових" випробувань. Правда, вони відбудуться поза дорогами загального користування і займуть як мінімум півтора роки. Тільки за підсумками випробувань буде ухвалене остаточне рішення про оснащення доріг країни подібними системами.

Тим не менше, як заявив каналу BBC директор кардіффського Центру вивчення електричного транспорту Пол Ньювенхюйс, проект поки виглядає надто амбітним і навряд чи обґрунтованим з економічної точки зору. За його словами, технології зберігання енергії зараз розвиваються дуже швидкими темпами, і запас ходу, який у майбутньому зможе забезпечити електрокару звичайний акумулятор, може зробити проект "електричних" доріг безглуздим.