nikvesti.com

Як відзначається в повідомленні відомства, за результатами лабораторного аналізу проб води в акваторії Бузького лиману зафіксовано наявність нафтопродуктів.

"При обстеженні прилеглої території та акваторії встановлено, що на кордоні човнового кооперативу №6 розташований стічний колектор, з якого здійснюється скидання невідомої речовини з характерним запахом нафтопродуктів", - говориться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Сумщині три підприємства позбавили ліцензій на поводження з небезпечними відходами

Згідно з результатами лабораторного аналізу від 14 липня, у всіх відібраних держінспекторами в акваторії Бузького лиману в районі забруднення пробах зафіксовано наявність нафтопродуктів, причому в пробах, відібраних з колектору, перевищення концентрації нафтопродуктів становило більш ніж 1000 разів встановлених нормативів.

За наявною в Державній екологічній інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря інформацією, цей колектор є зливним колектором, з якого під час зливи вода з території міста потрапляє в лиман.

Зараз встановлюється кінцевий балансоутримувач цього колектору. Інформація про наявність будь-яких засобів очищення стічних вод на зазначеному колекторі відсутня.

Також є інформація, що через цей колектор здійснюється скидання вод після теплообмінників ДП «Зоря» - «Машпроект», ПАТ «Лакталіс-Миколаїв».

Читайте такожУ Києві у Дніпро тоннами зливають невідому рідину з різким запахом (відео)

Держінспекторами проводиться щоденний аварійний моніторинг акваторії Бузького лиману в місці забруднення.

Усі наявні матеріали за даним фактом забруднення лиману направлені в прокуратуру м. Миколаєва.

Здійснюються оперативні заходи зі встановлення причин потрапляння нафтопродуктів у стічний колектор.