ugrapro.ru

Про це повідомили ТАСС в прес-службі ГУ МНС по Ханти-Мансійському автономному окрузі-Югрі (ХМАО).

"За останніми даними, зібрано близько 66 кубометрів нафтової емульсії. У роботах задіяно 55 осіб з числа співробітників компанії "РН-Юганськнєфтєгаз", близько 30 одиниць техніки. Для надання допомоги ми вислали свою оперативну групу. Поки що роботи йдуть за планом і повна ліквідація наслідків запланована до 2 липня 22:00", - сказав співрозмовник агентства.

Розлив нафти в Нєфтєюганському районі ХМАО (1 кілометр від міста Нєфтєюганська) відбувся 23 червня, стан сильно ускладнили паводки. За попередніми даними Мінприроди РФ, рівень забруднення в районі аварії перевищує норму в 7 разів по нафтопродуктах, утворилася плівка товщиною 1 міліметр. За попередніми підрахунками, площа плівки на поверхні води становить 4 га. Встановлено 15 рядів бонових загороджень, поширення плівки по паводкових водах вдалося уникнути. Подача нафтопродуктів трубопроводом припинена.

Відео дня

Читайте такожВлада Болгарії зобов'яже "Лукойл" виплатити штраф майже у 50 тисяч євро за розлив бензину

24 червня у відношенні ТОВ "РН-Юганскьнєфтєгаз" ("дочка" "Роснафти") порушено справу про адміністративне правопорушення. У прес-службі компанії "РН-Юганськнєфтєгаз" раніше повідомили, що загрози населенню від розливу нафтопродуктів немає. За даними компанії, ліквідацію нафтової плями буде завершено до 15 липня.