Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у Міністерстві екології та природних ресурсів, за даними вимірювань, що проводяться Васильківським районним відділом Київського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України у зоні 1, 4, 8 та 12 км від місця пожежі декілька разів на добу, перевищень разових концентрацій рівнів забруднення атмосферного повітря не було виявлено.

Читайте такожДСНС порадила киянам пити більше молока через пожежу на нафтобазі

"Щодо інформації стосовно перевищень концентрацій рівнів забруднення атмосферного повітря у м. Києві зазначаємо, що підстав стверджувати, що такі перевищення пов’язані із пожежею на нафтобазі біля смт Глеваха наразі немає, а самі перевищення не становлять загрози для життя та здоров’я киян та мешканців області, що підтверджується відповідними заявами директора департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації Володимира Циби та виконувача обов'язків головного санітарного лікаря Київської області Олександра Чепурного", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Міністерство закликає киян та жителів Київської області зберігати спокій і не піддаватися панічним настроям.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 8 червня спалахнула пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області. Відомо про п'ятьох загиблих і 12 постраждалих. Гасіння пожежі триває.

За даними столичної СЕС, у деяких місцях концентрація шкідливих речовин у повітрі вчора перевищувала норми у 2-6 разів.

Водночас, як повідомили у прес-службі МОЗ, Державна СЕС не виявила перевищення норм забруднювальних речовин у повітрі у Васильківському районі, де триває пожежа на нафтобазі, а також у сусідніх районах Київської області.