Николай Клочко / facebook.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клочко повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, розмістивши також копію листа в міністерство.

"Звернувся до міністра екології та природних ресурсів Ігора Шевченка з питання призупинення ліцензії із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами ТОВ "Сервісний центр регенерації масел" (м. Київ) та ТОВ "ЕЛГА" (м. Шостка). Крім того, звернувся з вимогою перевірити дотримання ліцензійних умов ліцензіатами, що здійснюють діяльність з небезпечними відходами на території Сумської області (а це ще десять підприємств)", - написав голова ОДА.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура підозрює підприємство в Шостці у забрудненні дороги міста хімікатами

При цьому Клочко зазначив, що доручив департаменту екології, паливно-енергетичного комплексу та природних ресурсів Сумської ОДА звернутися до Мінекології та Міністерства оборони України про залучення фахівців для складання реєстру відходів, карти районів забруднення територій м. Шостка та Шосткинського району і Сумської області; підготувати документи щодо виділення коштів Сумською обласною радою на роботи зі знешкодження непридатних та заборонених пестицидів та агрохімікатів; не допускати знешкодження, утилізацію непридатних та заборонених до використання пестицидів та агрохімікатів на території Сумської області.

Звернувся до міністра екології та природних ресурсів Ігора Шевченка з питанння призупинення ліцензії із здійснення опера...

Posted by Микола Клочко on 18 травня 2015 р.

Як повідомляв УНІАН, міліція розслідує забруднення 30 квітня навколишнього середовища від витоку невідомої хімічної речовини у м. Шостка.

30 квітня до міліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що в одному з мікрорайонів, на відрізку дороги майже в 5 кілометрів, розсипаний невідомий хімікат з різким запахом. Слідчо-оперативна група та рятувальники ДСНС встановили, що хімічна речовина висипалася з автомобіля, коли її вивозили за межі підприємства. Працівники санепідемстанції та надзвичайних ситуацій взяли проби ґрунту та повітря, а також провели заходи щодо нейтралізації шкідливого впливу даної речовини на оточуюче середовище.

З метою встановлення ступеню небезпеки цієї речовини для людей і навколишнього середовища, а також винуватців цієї події, 1 травня відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 239 ККУ (забруднення або псування земель).

Читайте такожУ Шостці центральна дорога виявилася отруєна хімічними речовинами

6 травня повідомлено про підозру у вчиненні злочину начальнику виробничого відділу товариства з обмеженою відповідальністю «Сервісний центр регенерації масел».

12 травня у Шостці Сумської області правоохоронці викрили керівника підприємства з утилізації хімікатів, який привласнив понад 1 млн грн замовника.